Creepers - Original motion picture soundtrack


Creepers - Original motion picture soundtrack
Format: LP
Stil: Filmmusik, Hårdrock, Elektroniskt, Progressivt
Label: Enigma records
http://www.discogs.com/Various-Creepers-Original-Soundtrack/release/1558697

A1  Claudio Simonetti - Phenomena   
A2  Iron Maiden - Flash Of The Blade   
A3  Goblin - Jennifer   
A4  Andi Sex Gang - The Quick And The Dead   
A5  Goblin - The Wind   
A6  Goblin - Transmute   
B1  Bill Wyman And Terry Taylor - Valley   
B2  Goblin - Sleepwalking   
B3  Motörhead - Locomotive   
B4  Goblin - Jennifer's Friend   
B5  Simon Boswell - The Maggots
   
B6  Andi Sex Gang - The Naked And The Dead

Den här skivan måste vara ett av världens bästa soundtracks. De flesta skräckfilmsälskare borde vara bekanta med italienaren Dario Argentos verk. Hans skräckfilmer är också kända för att ha väldigt speciell musik som ofta spelades av bandet Goblin. Bandets keyboardist Claudio Simonetti finns även med som soloartist på detta soundtrack. Goblin är ett progressivt rockband som skrev filmmusik till Argento redan första gången 1975 för filmen Profondo Rosso. Det blev genast en succé och sedan dess har de mer eller mindre varit Argentos husband.

1985 släpptes filmen Phenomena (som av någon outgrundlig anledning fick namnet Creepers i USA) och som vanligt fanns Goblin och Claudio Simonetti med på ljudspåret. Men här finns även kända hårdrockband som Iron Maiden och Motörhead som bidrar med varsit spår och gotharen Andi Sexgang.

Bäst på skivan är Cladio Simonettis ledmotiv till filmen. Ett lugnt pianostycke som förvandlas till en suggestiv rocklåt med inslag av operasång. Helt enkelt en väldigt bra och spännande skiva som står sig även utanför filmen.

Köpte mitt exemplar på Tradera för 80 kronor.


Connections EP


Connections EP
Format
: 7" EP
Stil: Industri, EBM, Minimal
Label: Sin T Sounds
http://www.discogs.com/Various-Connections-EP/release/2069219

A1  Dilemma - Technical irresolution (Kitty Lectro US Remix)
A2  Absolute Body Control - Blue girl, black boy
B1  Adolf Filter - Numbers in space
B2  Portion Control - Can't take anymore

Det här är ett mystiskt släpp från nya bolaget Sin T Sounds som presenterades i slutet av förra året. Bolaget har lyckats blanda band från Belgien, Tyskland, England och Sverige. De äldsta spåren är från 1982 och de nyaste så sent som 2008. Det som håller ihop skivan är att alla spår är ganska minimalistiska, analoga och primitiva. Alla spår ska tidigare vara outgivna. Skivan är limiterad till 500 exemplar och är tryckt på röd vinyl.

Bästa spåret är av Absolute Body Control och ett av de äldre spåren. Blue girl, black boy har ett skönt driv och låter precis så skönt som det ibland gör om tidig industrimusik. Bara det spåret gör det värt att köpa skivan. Men även svenska Adolf Filter, (skivans modernaste inslag) och Portion Control levererar varsitt skönt spår. Det är bara Dilemmas bidrag som inte riktigt faller mig på läppen.


Miss Nude - Taste my acid fruit


Miss Nude - Taste my acid fruit

Format: 12"
Stil: New beat
Label: Kaos Dance Records
http://www.discogs.com/Miss-Nude-Taste-My-Acid-Fruit/release/151284

Taste my acid fruit
Taste my acid mix

Just nu har jag ett stort sug efter belgisk New beat och har bestämt mig för att försöka samla på mig alla 12" vinyler som är släppta av bolaget Kaos Dance Records.

Bolaget bildades av Maurice Engelen (Praga Khan) och släppte 16 stycken maxisinglar mellan 1988 och 1989 inom genren New beat och Hard beat. Jag uppskattar denna lite skitigare och ruffigare version av New beat.

Miss Nude är ganska representativ för bolaget, om än inte vare sig deras ruffigaste eller bästa släpp. Taste my acid fruit har ett skönt groove och jag gillar attityden i låten. En låt jag gärna skulle stuffa till på dansgolvet.

Mitt exemplar inhandlades via Discogs för 15€.


Revolting Cocks - No devotion


Revolting Cocks - No devotion
Format
: 12"
Stil: Industrial
Label: Wax Trax! Records
http://www.discogs.com/Revolting-Cocks-No-Devotion/release/194294

A   No Devotion
B1 Attack ships...
B2 ... On fire


Revolting Cocks var ett amerikansk-belgiskt samarbete som startade 1983 då Luc Van Acker och Richard 23 (Front 242) slog sig ihop med Al Jourgensen (Ministry) efter ett dryckesslag i Chicago. Namnet Revolting Cocks ska ha uppkommit under kvällen som slutade med ett slagsmål där en av antagonisterna ska ha kallat gruppen för "a bunch of revolting cocks".

Debuten No Devotion släpptes 1985 och består av tre montona, tunga låtar med mycket bas och samplingar. Min favorit låt är b-sidans två låtar, som egentligen är en och samma låt uppdelad. Den har ett skönt beat och en mysig repetetiv basgång som blir nästan suggestiv. Richard 23 hoppade av bandet strax efter debuten och blev ersatt med andra musiker.

Mitt exemplar inköptes för ca en femtiolapp på Tradera.


Malcolm McLaren - Carmen (L'Oiseau rebelle)


Malcolm McLaren - Carmen (L'Oiseau rebelle)
Format
: 7"
Stil: Opera, Hip hop, Electro
Label: Vrigin
http://www.discogs.com/Malcolm-McLaren-Carmen/master/68590

Carmen (L'Oiseau rebelle)
Carmen (L'Oiseau rebelle) instumental mix

Den 8:e april i år dog Malcolm McLaren, en av musikvärldens stora provokatörer och innovatörer . Han började  med att vara manager åt världens mest kända punkband, Sex Pistols. Han var även manager åt Bow Wow Wow och inblandad i Adam and the ants karriär.

Sin egen musikaliska karriär startade 1983 då han släppte skivan Duck Rock som blandade afrikansk och amerikansk musik med hip hop.

Hans nästa projekt var att blanda opera med elektronisk musik. Carmen är i mitt tycke det mest lyckade experimentet och summerar ganska bra Malcolms musik. Här lyckas han blanda inslag från opera, electro och hip hop på ett mycket trevligt sätt.

Mitt exemplar har jag haft sedan 1984. Trots att skivan har ganska många år på nacken låter den fortfarande ganska fräscht.


Signal Aout 42 - Submarine dance


Signal Aout 42 - Submarine dance
Format: 12"
Stil: New Beat, EBM
Label: LD Records
http://www.discogs.com/Signal-Aout-42-Submarine-Dance/release/216983

Submarine dance
Amanite Phalloide

SA42 är ett band som jag blir allt mer förtjust i. Kombinationen med släpiga beats à la New Beat och ett hårdare sound från EBM-världen är en väldigt lyckad kombination i mina öron. Det är tungt och låter väldigt Belgiskt.

Submarine Dance släpptes 1989 och är en tung klubbstänkare. Inte lika omedelbar som singeln Pleasure and Crime, men en låt som vinner i längden. Dance to the submarine dance!

B-sidans Amanite Phalloide är mer ambient och har något mörkt och mystikskt över sig. Även det en bra låt, om än inget för ett dansgolv.


Kowalski - Overman underground


Kowalski - Overman underground
Format
: LP
Stil: Nue deutsche welle, Industri
Label: Virgin
http://www.discogs.com/Kowalski-Overman-Underground/release/91919

A1  The body is me
A2  Steelmachines
A3  Komm Hier
A4  Eine Peinsame Zeit
A5  Indianer
B1  Massenhass
B2  Magicians
B3  Ultradeterminanten
B4  Liliom


Den här skivan släpptes 1982 och den känns definitivt före sin tid... eller kanske är en helt enkelt tidlös. Soundet känns fräsht än idag och jag tror det skulle vara svårt att gissa när den är inspelad.

Det går inte att ta miste på att bandet är tyskt och att de har influenser från nue deutsche welle. Kowalskis sound är agressivt och uppblandet med elektroniska ljud och industriella, mekaniska trumljud. När Rammstein startade hade de som mål att skapa ett tyskt uttryck inom populärmusiken, Kowalski hade redan lyckats med det 13 år innan Rammsteins debut.

Inledande The body is me är en fantastisk inledning med sina metalliska trummor, smattrande bas och tunga synthtoner. Komm Hier är tung disharmoni med körarrangemang liknande de som Adam Ant nyttjade friskt i början på sin karriär. Även Indianer har ett skumt körarrengemang som väl ska låta som en indiansk krigsramsa.

B-sidan börjar energiskt med Massenhass som har en av skivans mest trallvänliga refränger. I övrigt är B-sidan lite mer experimentell och mindre lättillgänglig än albumets A-sida.

Mitt exemplar hittades på en skivmässa och kostade 75 kronor.


Capt. Future and the Zapguns - In her klaws


Capt. Future and the Zapguns - In her klaws

Format: 7"
Stil: Rock, Punk
Label: Rainbow music
http://www.discogs.com/Capt-Future-And-The-Zapguns-In-Her-Claws/release/1883527

In her Claws
King of the orient


Ibland räcker det med ett coolt namn och stilen på omslaget för att man ska fatta att en skiva är bra. Hade aldrig hört talas om detta band förrän omslaget drog mitt intresse till sig i skivbacken. De hade ett coolt bandnamn och dedikerat skivan till Betty Page och The T-boonets, och eftersom den inte kostade mer än 10 kronor var det ett självklart köp.

Och den lät ungefär som jag förväntade mig. Smutsig rock à la Iggy Pop och lika delar skrammel och ös. Dock var låten In her claws något bluesigare än jag föredrar och med ett jobbigt munspel som drog ner helhetsintrycket. Men för all del ingen dålig låt trots munspelet.

B-sidans King of the orient var däremot en fullträff. Helt suverän låt som stompar på ordentligt. Urläckert orgelsolo mitt i låten. Den här kommer att gå varm på skivtallriken framöver.

Angående bandet vet jag nästan inget alls. Skivan släpptes 1986 på bolaget Rainbow music som har adress i Solna. Hittade info på nätet om att bandet var hemmahörande i Örnsködsvik, och att det ska finnas ytterligare en singel inspelad. Finns det någon med mera info kring Capt. Future and the Zapguns så är jag intresserad av att få veta mer.


RSS 2.0