Kowalski - Overman underground


Kowalski - Overman underground
Format
: LP
Stil: Nue deutsche welle, Industri
Label: Virgin
http://www.discogs.com/Kowalski-Overman-Underground/release/91919

A1  The body is me
A2  Steelmachines
A3  Komm Hier
A4  Eine Peinsame Zeit
A5  Indianer
B1  Massenhass
B2  Magicians
B3  Ultradeterminanten
B4  Liliom


Den här skivan släpptes 1982 och den känns definitivt före sin tid... eller kanske är en helt enkelt tidlös. Soundet känns fräsht än idag och jag tror det skulle vara svårt att gissa när den är inspelad.

Det går inte att ta miste på att bandet är tyskt och att de har influenser från nue deutsche welle. Kowalskis sound är agressivt och uppblandet med elektroniska ljud och industriella, mekaniska trumljud. När Rammstein startade hade de som mål att skapa ett tyskt uttryck inom populärmusiken, Kowalski hade redan lyckats med det 13 år innan Rammsteins debut.

Inledande The body is me är en fantastisk inledning med sina metalliska trummor, smattrande bas och tunga synthtoner. Komm Hier är tung disharmoni med körarrangemang liknande de som Adam Ant nyttjade friskt i början på sin karriär. Även Indianer har ett skumt körarrengemang som väl ska låta som en indiansk krigsramsa.

B-sidan börjar energiskt med Massenhass som har en av skivans mest trallvänliga refränger. I övrigt är B-sidan lite mer experimentell och mindre lättillgänglig än albumets A-sida.

Mitt exemplar hittades på en skivmässa och kostade 75 kronor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0