Mr.Horse - Crisis situation


Mr.Horse - Crisis situation
Format: 12"
Stil: New beat
Label: Subway
http://www.discogs.com/Mr-Horse-Crisis-Situation/release/188146

Crisis situation
Crisis situation (Instrumental
)

Ännu ett New Beat projekt som figurerade under några producenter som använde en myriad av olika alias för sina släpp. Producenterna i detta fall var Morton (Jo Casters), Sherman (Herman Gillis) and Belluci (Roland Beelen)  som gjorde över 100 New beatsläpp mellan 1987 och 1988. Deras mest kända grupper är antagligen Taste of sugar och Erotic Dissidents.

Crisis situation är en skön låt med tung, malande bas. Virveltrumman har ersatts med ett metalliskt ljud och ger låten en egen karaktär. Samplade röster och en mysig vocoderröst står för de vokala inslagen. En låt med skönt tunggung för dansgolvet.

Mitt exemplar inköptes vis discogs för 8€.


Bazz - Rrrock It / Nat's Techno


Bazz - Rrrock It / Nat's Techno
Format
: 12"
Stil: New beat
Label: DiKi Records
http://www.discogs.com/Bazz-Rrrock-It-Nats-Techno/release/46279

Rrrock it!
Nat's techno

Ännu en 12" med belgisk New beat. Denna gång från skivbolaget DiKi records (DiKi=Disco kings) där Bruno Sanchioni huserade med sina kompisar och släppte musik under många olika namn. Hans mest kända alisas torde vara Dr. Phibes, som också står som producent för denna skiva.

Älskar omslaget som visar upp New Beat-modet i hela sin glans. Jag vill resa tillbaka till 1988.

Rrrock it! är en tung New beat dänga med en krunchig, pumbande bas och acidljud som blippar omkring i ljudbilden. Ett ostigt synthljud som ska föreställa en distad gitarr tar ibland över leaden och är antagligen anledningen att låten fått Rock i namnet. Skön låt som manar till dans.

B-sidan är däremot inget att hänga i granen. Nat's techno känns helt poänglös och utan några som helst unika ingredienser. Så att det skulle vara en dubbel A-sides skiva, som det står på omslaget, är tyvärr inte överensstämmande med verkigheten.

Mitt exemplar inköptes via Discogs för 6€.


 


Quasimodo Jones - Robots & rebels


Quasimodo Jones - Robots & rebels
Format
: 2 x LP
Stil: Electro, rock
Label: Shitkatapult
http://www.discogs.com/Quasimodo-Jones-Robots-Rebels/release/924145

A1 Love commando
A2 Dressed for sick sex
B1 Why kill time when you can kill yourself
B2 Kansas
B3 Cannibal woman
C1 The ballad of Quasimodo Jones
C2 Rock'n'roll dream
C3 Bad cock good cock
D1 Mixed abuse
D2 Somebody stop me before I kill again
D3 Trailor trash Tracy

Jag upptäckte denna skiva genom att jag läste en gammal artikel i Zero. Kombinationen sliten, tatuerad rockare och Håkan Lidbo var allt för spännande för att jag skulle kunna låta bli att göra efterforskningar. Visst har det gjorts korsbefruktningar mellan rock och electro tidigare, men Quasimodo Jones har ändå lyckats hitta en alldeles egen ljudvärld inom detta. Håkan Lidbo har letat fram sina mest skruvade, primitiva och skeva ljud som kombineras med rockharmonier och klichétyngda texter. Tyvärr funkar det inte i alla låtar, vilket gör skivan väldigt ojämn.

Men emellanåt funkar det och då blir jag riktigt glad. Bästa exemplet är låten Cannibal woman som låter som ett antikt dataspel som börjat spela rock'n'roll. Två andra låtar som fungerar väldigt bra är Love Commando och Rock'n'roll dream. Trots en ojämn skiva och fler låtar som faller ganska platt kan jag inte låta bli att fascineras av den. Dels för att jag imponeras av Håkan Lidbos ljudvärld, men kanske också för att den är en symbios av två olika musikvärldar som jag själv bär med mig. Det behöver kanske inte vara rock eller synth.

Finns att köpa från Shitkatapult för 7,5 €.
http://www.shopkatapult.com/product_info.php?products_id=1558


RSS 2.0