Bloodstains Across Sweden: The viking regional


Bloodstains Across Sweden: The viking regional

Format: LP
Stil: Punk
Label: Record scum productions alt. Salming sounds productions

A1  Watabout-Pa Stockholms (På stockholms alla discoteque)
A2  Kriminella Gitarrer-Sylvias Unge
A3  Bugs-Heil Hitler
A4  Rude Kids-Raggare is a Bunch of Motherfuckers
A5  Glo-Nerv
A6  Usch-Hatalen (Hatlåten)
A7  Brulbajz-EAP (Brülbåjs)
A8  Watabout-Hjarndod (Hjärndöd)
B1  Mizz Nobody-Smittad
B2  Butter Utter-Soho
B3  Vicious Visions-No No (tror låten egentligen är I beat you)
B4  Liket Lever-Levande Begravd
B5  Blodarna-Diggar Dit Hal Pt. 1 & 2 (Blödarna - Diggar ditt hål del 1 & 2)


Det här är en underbar bootleg som samlar 13 svårfunna punk-klassiker på samma skiva. En utomordentlig introduktion till tidig svensk punk och ett bra sätt att få tag på musik som kostar skjortan om man köper orginalsinglarna.

Här finns ett par låtar om jag verkligen älskar från den svenska punkscenen. Freddie Wadlings första skivsläpp med Liket Lever. Låten Levande begravd funkar lika bra 2010 som 1979. Bra version att ha i väntan på att jag hittar orginalskivan.

En annan höjdare är Vicious Visions I beat you. Står att det är låten No no på omslaget, men jag är rätt säker på att det är fel, och att det egentligen är låten I beat you som finns med på samlingen. Hur som är låten helt grym och ännu en singel jag skulle vilja ha i samlingen. Den lär dock bli svår att hitta då den bara släpptes i 100 exemplar. En rolig detalj med Vicious Visions singel är att de använder sig av en trummaskin på inspelningen vilket ger dom ett annorlunda, men väldigt skönt sound.

Andra intressanta band på skivan är Glo, Rude kids, Bugs och Mizz Nobody. Helt enkelt en väldigt bra samlingsskiva med klassisk, svensk punk.


Elegant Machinery - Safety in mind


Elegant Machinery - Safety in mind
Format: 7"
Stil: Synthpop
Label: Electronic Beat Association
http://www.discogs.com/Elegant-Machinery-Safety-In-Mind/release/377289Safety in mind
A little sacrifice (Non toxic version)


Då var det dags för sista inlägget om det kortlivade bolaget Electronic Beat Association. Elegant Machinerys singeldebut blev också bolagets sista släpp innan det blev en del av Energy Records. Elegant Machinery fortsatte att samarbeta med Energy Records under större delen av 90-talet och blev internationellt kända.

Bandet är starkt influerat av brittiska synthband som Depeche Mode och Human League. Med andra ord är det klassiska poplåtar i elektronisk skrud. Debuten Safety in mind är inget undantag från det receptet. Lite för välpolerat för min smak, men inte alls dåligt.

Skivan är det populäraste släppet från bolaget, och man får slåss lite för den om man vill vinna den i en auktion. Mitt exemplar ropade jag hem via Tradera för 301 kronor.


Cultivated Bimbo - Configuration 1


Cultivated Bimbo - Configuration 1
Format 12"
Stil: EBM
Label: Electronic Beat Association
http://www.discogs.com/Cultivated-Bimbo-Configuration-1/release/131969A1  Body-mechanic
A2  The test
B   Corruption (Mix 2)

Cultivated Bimbo är ett helt lysande bandnamn på en väldigt spännande duo. Debuten Configuration 1 är klubbig EBM med fräcka samplingar. Längre fram i karriären mixades massor av andra influenser in i musiken och gruppen verkade ta många intryck från framförallt hip-hopvärlden.

Debuten bjuder dock på två låtar som är svenska bodyklassiker. Body-mechanic är den poppigare av de två och bjuder på kvinnlig gästsång av H.C. Martens. B-sidans Corruption är den andra klassikern och här bjuds vi på skön snusk-body med en samplad kvinnoröst som säger "c'mon, fuck me" ett antal gånger genom låten. Fast låten handlar nog om helt andra saker än sex egentligen. Skön klubbrökare som man får dansa till alldeles för sällan numera.

Mitt exemplar beställdes via Discogs och jag tror jag betalade ca 15€.


Technoquake - Crack baby


Technoquake - Crack baby
Format
: 12"
Stil: EBM
Label: Electronic Beat Association
http://www.discogs.com/Technoquake-Crack-Baby/release/261247
A1  Crack baby
A2  You say I said
B1  Running scared


Fjärde släppet från Electronic Beat Association är min personliga favorit. Rob Stroud gör repris på låten You say I said från debuten, men bjuder på också på två nya låtar som är knäckande bra.

Inledande Crack baby är en mörk och melankolisk danslåt som lyckas förena EBM med atmosfär från gothrocken. B-sidans Running scared har samma ingridienser, men är något rockigare och nästan lite svulstig. Men trots det är det min favorit, både på denna skiva och från bolaget som helhet. Detta är helt enkelt en kanonplatta med två riktigt starka spår.

Några mer släpp blev det inte med TechnoquakeRob gick vidare och startade projektet Devoid istället.

Mitt exemplar av denna skiva hittade jag för 25 kronor på CD-centralen.


RSS 2.0