Kite - III


Kite - III
Format
: 12" EP
Stil: Synthpop
Label: Progress Productions
http://www.discogs.com/Kite-III/release/2458031

A1  Jonny Boy
A2  If there's an if in us
B1  A little more time
B2  Hexx
B3  Castle of sand


Efter I och II heter den tredje EP:n från duon Kite logiskt nog III. Vi bjuds på fem nya låtar i samma anda som de tidigare alstren. Själv gillar jag att de fortsätter att släppa EP:s istället för album. Här slipper man utfyllnads låtar, och vi behöver inte vänta i evigheter på att få höra nytt material. Så jag hoppas Kite kommer att fortsätta att släppa EP:s framöver.

Jag blir lika förtjust över de nya låtarna som jag varit över de tidigare. Låten A little more time är min nya favorit med bandet och kommer att gå på repeat i min iPhone den närmaste tiden. Inledande Jonny Boy är också en väldigt stark låt som sätter sig direkt. Men här finns även spår som Hexx som är lite avigare, men som jag känner kommer att växa efter några lyssningar. Kite III är en drake som kommer att flyga högt under en lång tid.
 
Mina tidigare inlägg om Kite
http://vinyljakten.blogg.se/2008/october/kite.html
http://vinyljakten.blogg.se/2009/october/kite-ii.html


Voltage Control - Antithesis song


Voltage Control - Antithesis song
Format: 12"
Stil: EBM, Techno
Label: Antler - Subway
http://www.discogs.com/Voltage-Control-Antithesis-Song/release/201371

Antithesis song
9 to 5 overdrive

Detta var andra och sista släppet från duon Arno Peeters och Tibor Fülöp. Efter detta släpp hoppade Tibor av projektet och Arno fortsatte själv och drev musiken mot technohållet.

Antithesis song är väldigt acid-influerad och kanske inte ens bör räknas som EBM. Dock är det en spännande låt med ett i mitt tycke väldigt coolt sound. Synthljuden knorras och tweakas så det står härliga till. Över rytmerna och blip-ljuden har man använt sig av samplingar från någon dikt/monolog med Lydia Lunch. Hon är bra på att prestera oneliners som är tacksamma att sampla och funkar jätte bra med musiken.

B sidans 9 to 5 overdrive är något av en besvikelse då den mest känns som utfyllnad.

Mitt exemplar hittade jag på Tradera och betalade kring 50-lappen för det.


Rara skivor XIV


ABBA - Görel 30 år

Hur mycket är rimligt att betala för en gammal vinylskiva. Vad är det värt att äga något som bara finns i 50 exemplar. Nyligen betalade någon 10 600 kronor för ett exemplar av denna exklusiva ABBA-raritet. Bra många tusenlappar över vad jag kan tänka mig att betala för en skiva. Men jag märker också att ju mer jag samlar desto mer är jag villig att betala för rariteter och musikpärlor. Man undrar ju var det ska sluta.


Cat Gang - Locomotive breath


Cat Gang - Locomotive breath
Format: 7"
Stil: Italodisco
Label: Il discotti productions
http://www.discogs.com/Cat-Gang-Locomotive-Breath/release/694057

Locomotive breath (Special Cat version)
Locomotive breath (Special rock version)

Det här är en cover av en låt som ursprungligen var en tung, bluesig sak av rockgruppen Jethro Tull. Producenterna Aldo Martinelli & Fabrizio Gatto har dock omarbetat den till mysig italodisco som får en extra dimension av ett tvärflöjtsriff som inspirerats av förlagan.

Martinelli & Gatto har jag skrivit om tidigare på bloggen, fast då under namnet Doctor's Cat. Soundet är liknande och det här är den typ av tidig (1983) italodisco jag gillar bäst. Murriga, analoga synthar, elektroniska trummor och extra krydda i form av tvärflöjt. En riktig höjdare! Nu går jakten vidare efter 12" versionen.

Mitt exemplar hittade jag på Tradera och betalade 86 kronor för den.

Hittar inte 7" versionen, så ni får njuta av 12" versionen istället.


RSS 2.0