Kite - IIKite - II
Format
: 12" EP
Stil: Synthpop
Label: Progress Productions
http://www.discogs.com/Kite-II/release/1970915

A1  Looking for us
A2  What have I done
B1  Hills
B2  Cannonballs
B3  I give you the morning


För ganska exakt ett år sedan bloggade jag första gången om Kite. http://vinyljakten.blogg.se/2008/october/kite.html Då var de en helt färsk bekantskap, men sedan dess har deras debut EP snurrat många varv på skivtallriken och jag har sett dem uppträda två gånger.Den nya EP:n har det fantasilösa namnet II och tar vid där debuten slutade. Soundet är intakt med blippiga synthar med inställningar från slutet av 70-talet och början av 80-talet. Vi bjuds på fem välsmakande popkarameller, varav en är en cover på Tom Paxtons I give you the morning ( de flesta svenskar är nog mer bekanta med Fred Åkerströms version Jag ger dig min morgon.)

Mina favoriter är euforiska Cannonballs och Paxton covern I give you the morning. Det finns inget dåligt spår, men Hills är ett lite svagare spår än de andra fyra. En klart värdig uppföljare till debuten och jag ser redan fram mot nästa släpp.


Ellen Bernfeld - Tidal wave (Tsunami)Ellen Bernfeld - Tidal wave (Tsunami)

Format: 7"
Stil: Synthpop
Label: Zip

Tidal wave (Tsunami)
Connection

Ellen Bernfelds Tidal wave var en one-hit wonder från 1984. En suggestiv poplåt som påminner lite om vad Mike Oldfield höll på med under samma tid. Personligen tycker jag det är en suverän poplåt som jag gärna återvänder till då och då.

Ellen verkar i övrigt mest ha sjungit i kören bakom band som Talking heads och Michael Bolton. Hon har även gjort röster i animerad film och liknande. En mer udda sak från hennes CV är att hon medverkat på skivor med musik för husdjur; Songs for dogs och Songs for cats?!

Mitt slitna ex har hängt med ända sedan 80-talet. Dags att jaga reda på en fräshare kopia kanske.


Das Bierbeben - Wir SindDas Bierbeben - Wir Sind

Format: 12", EP
Stil: Electro
Label: Shitkatapult
http://www.discogs.com/Das-Bierbeben-Wir-Sind/release/84093

A1  Wir Sind II
A2  Wir Sind I
B1  Gnadenlos
B2  Strum Brich los


Andra släppet från tyska gruppen Das Bierbeben som kom ut 2002. Minimal electro med både pop och punk känsla i. Med andra ord helt sagolikt bra. Något som man önskar man fick dansa till på klubben.

Min personliga favorit är Sturm brich los som är en underbart intensiv låt skriven av Tommi Stumpf från punkbandet Der KFC.

Även om skivan har några år på nacken går en att beställa i nyskick från Shitkatapults nätbutik Shopkatapult för 7 €.
http://www.shopkatapult.com/

Live version av låten Wir Sind från 091605


Monster Apparat - Moster dajm / RymdmotståndMonster Apparat - Moster dajm / Rymdmotstånd
Format
: 7"
Stil: Synthpop
Label: Hertz-Schrittmacher
http://www.discogs.com/Monster-Apparat-Moster-Dajm-Rymdmotst%C3%A5nd/release/1968735

Moster dajm
Rymdmotstånd

Monster Apparat är charmig synthpop med ett gammaldags analogt sound. Soundmässigt har man sökt sig tillbaka till början av 80-talet, eller möjligen slutet av 70-talet. Det är så långt ifrån modern techno man kan komma.

Monster Apparat består av Daniel Svraka och Johan Sturesson som är två meriterade herrar i synthkretsar. Daniel återfinns även i Adolf Filter och Johan har projektet Kord och är medlem i Frak. Johan driver dessutom skivbolaget Råsynth i Blekinge.

Det här är riktigt charmigt släpp med handgjort omslag och en singel som är pressad i blå, genomskinlig vinyl. Finns i en begränsad utgåva om 250 kopior med tre olika variationer på omslaget.

Vinyljakten tillbakaDet är dags att få fart på sidan igen.

Tog en paus från blogandet som blev alldeles för lång. Hade också planer på att göra bloggen engelskspråkig och byta plattform. Men nu har jag bestämt mig för att helt enkelt fortsätta med bloggandet precis på samma sätt som innan pausen. Så nu kan ni se fram mot nya bloggar gällande både nya och gamla vinylskivor.


RSS 2.0