Electronic Beat Association


http://www.discogs.com/label/Electronic+Beat+Association

Det finns säkert lika många sätt att samla vinyl på som det finns samlare. Personligen samlar jag främst musik som jag älskar att lyssna på. Men hos mig finns även en samlarnerv som går igång på udda skivor, skivor i begränsade utgåvor och vid några tillfällen går jag igång på snygga omslag.

Men det finns några fall där jag önskat samla en hel katalog från ett bolag. För tillfället försöker jag samla på mig alla utgåvor från gamla gävlebolaget Mamma och det belgiska New Beat-bolaget Chaos Dance Records.

Ett tredje bolag, Electronic Beat Association har jag precis lyckats få ihop alla vinylskivor ifrån. Det var inte någon jättebedrift då bolaget bara släppte sex skivor innan det slogs ihop med Front Music Production & Energy (A Division Of Hot Stuff) och övergick till att vara Energy Records.

Electronic Beat Association existerade 1989 - 1990 och drevs av Krister Svensson. Han släppte mest EBM/Industriell musik, men även en synthpopskiva då Elegant Machinerys skivdebut finns på bolaget.

Skivorna på bolaget är inte jättesvåra att få tag i. I vissa fall kan man gå till http://www.hotstuff.se/ och beställa skivan i nyskick för ett riktigt bra pris. Två av bolagets skivor var lite svårare att få tag på; Oil in the eye - Sex and surgery, samt just Elegant Machinerys debutsingel. Den sistnämnda var även den enda av skivorna från bolaget som hade en lite högre prislapp.

En genomgång av respektive skiva kommer i efterföljande blogginlägg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0