Patrick Cowley - MenergyPatrick Cowley - Menergy

Format: 12"
Stil: Hi NRG, Disco
Label: Megatone Records
http://www.discogs.com/Patrick-Cowley-Menergy/release/175029

A1  Menergy
A2  I wanna take you home
B1  Tommy Williams' Megamedley


Patrick Cowley var en pionjär inom elektronisk dansmusik och gjorde musik i samma anda som Giorgio Moroder. I slutet av 70-talet flyttade han från New York till San Francisco där han träffade artisten Sylvester som var nyfiken på hans innovativa idéer med synthbaserad musik. Patrick ingick i Sylvesters band och de skrev mycket musik tillsammans. Så småningom fick de en stor hit på dansgolven med låten Do you wanna funk.

1981 släppte Patrick låten Menergy som var en hyllning till San Franciscos gay-scen. Låten är en elektronisk discodänga med en nästan rymdaktig ljudbild. Defenitivt något att kolla in för alla som är intresserade av elektronisk musik.

På grund av AIDS blev Patricks karriär inte längre än ett par år. På den korta tiden hann han dock producera flera underbara discolåtar med artister som Sylvester och Paul Parker. Han har även gjort en nästan 16 minuter lång remix av Donna Summers klassiska discodänga I feel love. Den 12:e november 1982 dog han av sviterna av AIDS bara 32 år gammal.

Mitt exemplar av denna skiva inhandlades på Snickars i Stockholm för 85 kronor.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0