Pacific! - ReveriesPacific! - Reveries
Format: LP
Stil: Synthpop, surf
Label: Dolores recordings

http://www.discogs.com/Pacific-Reveries/release/1689601


A1 Disappear

A2 Sunset Blvd

A3 Runway To Elsewhere

A4 Hold Me

A5 Break Your Social System

A6 Number One

B1 Hot Lips

B2 Love Isn't Always On Time

B3 Live Before Seven

B4 Villanova Sunset

B5 Sunrise

B6 A Tree


Den här skivan släpptes förra året av göteborgsduon Pacific! som består av  Björn Synneby och Daniel Högberg. Dessa herrar verkar ha en massa kärlek för The Beach Boys, fransk synthpop och kanske även norska gruppen A-ha. Dessa element har dessa herrar lyckats kombinera på ett mycket rafinerat sätt och skapat ljuv popmusik som låter både nytt och bekant.

Låten Number one är skivans fullträff. En riktig sommarlåt som får en att längta efter sol, strand och semester. En låt som får en på gott humör. Inledande Disappear, Sundset Blvd och Hot lips är också topplåtar.

Tyvärr finns det några instrumentala spår som Runway to elsewhere och Villanova sunset som förvisso har intressanta element, men som till slut känns som ofärdiga låtar som man inte hann lägga sång på innan skivan skulle vara färdig. Särskilt synd med ett band som har så fantastiska sångarrangemang på andra låtar. Det märks när sången fattas.

Det här är ett suveränt soundtrack inför den kommande sommaren. Musik att ha med sig på strandpromenaden eller när man cruisar långsamt på landsbygden med nedvevade rutor. Nostalgi med ett modernt sound.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0