Ironic Remark - Rebirth



Ironic Remark - Rebirth
Format
: 12"
Stil: Synth/Eurodisco
Label: Mega Records
http://www.discogs.com/Ironic-Remark-Rebirth-Of-An-Anti-Christ/release/758336

Rebirth of an Anti-Christ
Rebith of an Anti-Christ (Instrumental version)


När jag hittade denna i skivbacken var det först det Omen-inspirerade skivomslaget som drog till sig blicken. Av bilden att döma troligen något från den hårdare skolan. Samtidigt stod det extended version och antal BPM utskrivet; inget man förknippar med gitarrmusik direkt. Nyfikenheten var väckt och eftersom det var skivbacken på Emmaus så skulle det inte kosta mer än tio kronor att chansköpa den.

Hemma på skivtallriken visade det sig vara en angenäm överaskning. Låten hade ett ganska synthigt sound som påminde om tidig belgisk new-beat. Rösten på sångaren ovanlig för genren och skulle kunna vara hämtad från något F.M. rock band från senare hälften av 80-talet. Den dansanta låten pumpade på stadigt samtidigt som sångaren sjöng om djävulens återkomst; udda, men väldigt roligt.

Inte blev det mindre konstigt efter att jag googlat lite på upphovsmännen och får veta att sångaren är en tysk schlager/smörsångare som hade en stor hit 1966 med låten Marmor Stein und Eisen bricht. Han hette Drafi Deutcher och var även ena halvan av duon Masquerade på 80-talet som blev kända med smöraren Guardian Angel från 1983. Vad jag kunnat se är Rebirth dock det enda släppet under namnet Ironic Remark.

Kommentarer
Postat av: TP

Ha ha ha!

Det är märkligt hur hjärnkontoret funkar på en skivgris som undertecknad.

När jag såg skivomslaget rullade musiken igång på en nanosekund. Trots att jag inte hört låten på över 20 år satt refrängen som en smäck. Låten var hårdare än den samtida Italo-discon där den slarvigt sorterades in i.

Väldigt rolig läsning!

2009-02-04 @ 23:32:02
URL: http://skivgrisen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0