Close Diode Compilation



Close Diode Compilation

Format: 7" EP
Stil: Minimal synth, EBM, Experimental
Label: Tissel & Tassel
http://www.discogs.com/Various-Close-Diode-Compilation/release/1650116

A1  Dilemma - Step forward
A2  Twize My Size - En lustig man
B1  Anti Human - Azevedo Club
B2  Adolf Filter - En fattig regent


Det här är ett sånt släpp som man som skivsamlare bara älskar. Liten upplaga och med många tillbehör som kan tappas bort. Här finns en liten lysdiod, ett litet kort med skiss på en thyristor samt ett infoblad om banden. Dessutom är varje singel handnumrerad med en upplaga på 250. Själv fick jag tag på nummer 145.


Det är dessutom intressant musik på skivan. Framförallt gillar jag tyska gruppen Dilemma som inleder. Låten Step forward har tidigare getts ut på kassetband redan 1990 och det är kanske därför soundet låter så bra i mina öron; äkta oldschool!


Twize My Size låter mer intressant än bra. Blir rätt förtjust i den skeva synthmelodin, men i övrigt tappar jag intresset för låten ganska omgående.


Anti Human är inte heller någon favorit. Lite för experimentellt för mig och låten känns mest som ett intro till en låt som aldrig kommer igång.

Adolf Filer är jag lite bekant med sedan tidigare och deras låt gillar jag. En fattig regent låter analog och knorrig på ett mysigt sätt. Här funkar det med det experimentella samtidigt som det är lättillgängligt.

Den här skivan är ett lysande initiativ och jag hoppas det blir fler släpp från Tissel & Tassel. Det behövs fler släpp av nya band och splitskivor som denna är ett utmärkt exempel på hur det borde gå till.


Länkar till banden:
Dilemma: http://www.dilemma-music.de/
Twize My Size: http://www.myspace.com/twizemysize
Anti-Human: http://myspace.com/ssoprahotmailfr
Adolf Filer: http://myspace.com/adolffilter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0