FPM Klan - Together (we are strong)



FPM Klan - Together (we are strong)

Format: 7" EP
Stil: Synth, Industri, EBM
Label: Energy (a division of hot Stuff)
http://www.discogs.com/FPM-Klan-Together-We-Are-Strong/release/249780

A1  Muzak - A state, a nation, a people
A2  FPM Klan - Together (we are strong)
B1  Fatigue - Nunc Dimitis
B2  Polikarpow - Rip 'em off


Trots att FPM Klan får ståta med sitt namn på framsidan är detta en split EP med tre andra band. FPM Klan är alla tre banden tillsammans; F= Fatigue, P= Polikarpow och M= Muzak. Inget av banden har gjort något större väsen av sig utöver denna gemensamma EP som släpptes 1990.

Muzak inleder med en låt som börjar minimalistiskt och har en ganska trevlig vers. Tyvärr trasas den känslan sönder när den forcerade refrängen inleds och förstör hela låten. Trist på en trevlig start.

FPM-låten som är bandens gemensamma projekt är ok, men inte mer än så. Långsam... näe, släpig EBM som kanske hade varit något att ha om produktionen varit snäppet bättre. Soundet är katastrofalt.

Fatigues bidrag är mörk industri. Funkar hyfsat med distad och plågad sång över musik som får en att tänka på någon klaustrofobisk skräckrulle.

Polikarpow är min favorit på skivan. Efter en fruktansvärd inledning kommer en helt underbar liten EBM-låt med massor av kaxig attityd. Nog den enda låten på skivan jag kommer att återvända till då och då... och då kommer jag att editera bort introt.

Rolig skiva att ha i arkivet. Fanns i nyskick hos Hot Stuff som med jämna mellanrum hittar kartonger med gamla släpp. Fick den för 39 kronor. http://www.hotstuff.se/

Kommentarer
Postat av: Henrik G

Haha, mitt gamla band Polikarpow! Du har helt rätt i att början på Rip 'em off är fruktansvärd... var lite tanken med den, men den lyckades bli värre än det var tänkt. Kul att du skrev om mini-plattan! Vi var verksamma på Gotland runt 88-91 skulle jag tro och hade ett par livespelningar tillsammans(de tre banden på skivan)innan ebm/synth-scenen dog ut helt på Gotland. Roliga tider dock! mvh Henrik G (Polikarpow)

2010-01-31 @ 12:19:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0