Discogs


http://www.discogs.com/


En av mina favoritsidor på nätet när det gäller skivsamlande är Discogs.

Discogs är en community där man kan dela med sig till andra angående vilka skivor man har i sin skivsamling. Discogs har ett väldigt bibliotek med skivor som ständigt växer. När man hittat rätt utgåva är det bara att lägga den till sin egen samling. Finns inte den aktuella skivan kan man själv lägga in den i databasen. På så sätt växer Discogs varje dag och databasen blir allt mer komplett.

Discogs har även en skivmarknad där man köpa och sälja skivor. Priserna är generellt ganska höga på sajten, men kan kan få en figervisning angående värdet på skivor och har man tur kan man även göra enstaka fynd. Vet du om en skiva du är sugen på kan du lägga den till din önskelista. Önskelistan är kopplad till sälj/köp-funktionen och du kan lätt se vilka av dina önskemål som finns till salu och till vilka priser.

När du lagt upp din skivsamling kan du visa upp den för andra besökare och kompisar. Det finns även diskussionsgrupper baserade på musikstilar och andra kriterier där man kan få svar på frågor eller bara skryta med senaste köpet.

Delar av min skivsamling:
http://www.discogs.com/user/Closetfreak

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0