Kent - En plats i solen


Kent - En plats i solen

Format: LP, röd vinyl
Stil: Pop, Rock
Label: RCA, Sony Music Entertainment
http://www.discogs.com/Kent-En-Plats-I-Solen/master/256328

A1  Glasäpplen
A2  Ismael
A3  Skisser för sommaren
A4  Ärlighet, respekt, kärlek
A5  Varje gång du möter min blick
B1  Ensam lång väg hem
B2  Team building
B3  Gamla Ullevi
B4  Minimalen
B5  Passagerare


Den här skivan kom som en överaskning då den släpptes så kort efter förra skivan Röd. Inspirationen måste ha flödat i Kents studio Psykbunkern. De har fortsatt att blanda upp musiken med mycket elektroniska ljud, och skivan känns som en fortsättning på föregångaren. En plats i solen känns dock jämnare och med något starkare material. Dessutom är den lite mer storslagen då de använt sig av maffiga stråkarrangemang i ett flertal låtar.

När jag lyssnade genom skivan första gången kändes den dock lite otydlig. Som vanligt låter det skitbra om produktionen och ingen låt faller under ribban. Men det beror nog mest på att Kents låtar växer och kräver några lyssningar innan man kan göra en rättvis bedömning.

Dock händer någonting när jag når fram till Gamla Ullevi. Den träffar klockrent och känns som en given hit. Efterföljande Minimalen är minst lika bra den, om inte snäppet bättre, och avslutande duetten Passageraren med Rebecka Törnqvist är magisk. Så skivan spurtar ordentligt med de tre sista låtarna.

Efter ytterligare några lyssningar har även låtarna Ärlighet, respekt, kärlek och Glasäpplen vuxit sig till favoriter på lyssningslistan.

Mitt exemplar hittade jag på CD-centralen i Gbg av en slump efter att nästan ha gett upp att få tag på ett vinylexemplar. På Bengans och Hotstuff var den slutsåld på förhandbokningarna och på Tradera såldes den redan efter någon vecka för dubbla priset. Jättenöjd med att ha lagt beslag på ett av de 1000 exemplaren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0