Swedish Old school EBM 2009


Swedish Old school EBM 2009

Format: 7" EP
Stil: Old school EBM
Label: Sham Recordings
http://www.discogs.com/Various-Swedish-Old-School-EBM-2009/release/1957115

A1  Kropp - Vad ska du ha på dig ikväll
A2  Spark! - Ett lejon i dig
B1  T.W.A.T. - Battleground
B2  Container 90 - Two thousand and nine

Det här är uppföljaren till Swedish Old School 2007 som kom för ett par år sedan. Ännu en gång är det grabbarna i Container 90 som samlat några genrefränder och pressat dom på vinyl. Denna gång på en brunfärgad! plastbit. Det har även lagts ner arbete på ett snyggt omslag som ritats av Doghead.

Det är ett riktigt starkt startfält denna gång då både Spark! och Kropp fått mycket uppmärksamhet via skivsläpp och lajvspelningar under året. Kropps låt Vad ska du ha på dig ikväll har på bara drygt ett år fått kultstatus, och det är inte alls dumt att få den pärlan på vinyl.

Spark!s bidrag är titelspåret från deras fullängdare som släpptes tidigare i år. Ingen dålig låt, men lite tråkigt val i sammanhanget. Det hade varit bättre att välja Glassbilen då den kan tävla med Kropps bidrag gällande kultstatus.

B-sidan har en nykomling i bandet T.W.A.T. som försöker förena Oi-punk med EBM. I mitt tycke lyckas de kanske inte fullt ut med det uppsåtet; men vad gör det när det ändå fått till en bra låt. Skoj med 6-takten i refrängen, inte direkt EBM-standard.

Container 90 avslutar stabilt med EBM-rökare med sedvanlig punk-känsla. Dessutom en aktuell text som handlar om övervakningssamhället. Two thousand and nine är antagligen en parafras på 1984. Skoj!Dogheads hemsida
http://hem.passagen.se/doghead/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0