The Encyclopedia of Swedish Punk 1977-1987



The Encyclopedia of Swedish Punk 1977-1987
Förlag: Premium publishing
http://www.premiumpublishing.com/se/art/encyclopedia-of-swedish-punk.php

Den här boken är ett måste för alla samlare av äldre svensk punk. En rejäl historielektion gällande den svenska punkscenen och en komplett listning av alla skivor i genren. Allt tack vare författaren Peter Jandreus som verkligen nördat ner sig i den tidiga svenska punkscenen.

Som skivsamlare är bakom naturligvis extra nyttig. Varje band presenteras med en kort biografi samt listning av alla medlemmar. Alla skivsläpp presenteras urförligt med bild på konvolut samt ett betyg mellan 1 och 10 som beskriver hur vanlig eller ovanlig skivan är; 1 är väldigt vanlig och 10 extremt ovanlig. Vanlig = Billig och lätt att få tag på, Ovanlig = Svår att hitta och kostar skjortan när du gör det.

En jätte nyttig bok för alla samlare av svensk punk eller den som vill nörda ner sig i ämnet. Den är tyvärr skriven på engelska vilket gör läsningen lite lustig. Särskilt när författaren översätter bandnamnen för den engelsktalande läsaren. "Rävjunk menans: fox piss."  "Sötlimpa is a loaf of Swedish breakfast bread." Det blir humor på hög nivå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0