Quiet - Snacket é slut



Quiet - Snacket é slut

Format: 7"
Stil: Reggae/ska/rock
Label: Mamma
http://www.discogs.com/Quiet-Snacket-E-Slut-Monopoliserade-Sanningar-/release/1525718

Snacket é slut
Monopoliserade sanningar


När jag strax innan jul gjorde en önskelista ( http://vinyljakten.blogg.se/2008/december/onskelistan.html ) på skivor jag saknade från Mamma skrev jag att jag inte hade en aning om hur gruppen Quiet lät. Under julhelgen påpekade min bror att det inte stämde och påminde mig om låten En ovanligt vanlig tjej som ofta spelades på ungdomsdiscon i Ockelbo. Så fort brorsan nämnde den mindes jag både låten och de fumliga danserna på Gotan.


Så när singeln Snacket é slut dök upp på Tradera i samma veva blev jag entusiastisk. Efter julhelgen hade den anlänt med posten och jag skyndade att få den på skivtallriken. Quiet spelade en väldigt trevlig reggae med rock-sound. Själva kallade de musiken för Rastafuskrock. Snacket e' slut är nästan lika bra låt som En ovanligt vanlig tjej.

Det låter snäppet bättre än alla andra släpp jag hört från Mamma och det är inte det minsta förvånande att de blev signade till SOS lite senare. Låten Monopoliserade sanningar är lite mer traditionell reggae och för tankarna åt Peps Persson, även om det är väldigt olika dialekter. Kul också att texterna är bra på riktigt och inte bara charmiga. Det här var en riktig höjdare.


Artikel om Quiet, Ex-Pop och Modern Art

http://www.punktjafs.com/ny/gavelpunk/gavles_burning_rip.html

Här finns några låtar att ladda ner
http://www.punktjafs.com/ny/gavlepunk_fakta.htm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0