No Sleep By The Machine - Close


No Sleep By The Machine - Close
Format
: LP
Stil: EBM, Industri
Label: Sham Recordings
http://www.discogs.com/No-Sleep-By-The-Machine-Close/release/2442264

A1 I Am   
A2 Old Track   
A3 Children   
A4 Silent Killing   
A5 All Day   
A6 At Your Feet   
A7 Need For Speed   
B1 Conspiracy, A Machine's Old Testament   
B2 Let Go, Take Control   
B3 Stay To Play   
B4 Incarnate   
B5 Believe   
B6 Candle

Vissa skivor blir man extra glad över, och detta är definitivt en sådan. No Sleep By The Machine är en udda fågel på den spirande svenska EBM-scenen. De låter som de hämtar sin inspiration från den tidiga belgiska ebm-scenen från mer experimentella band som exempelvis Absolute Bodycontrol och Klinik. Det är tungt, industriellt och relativit minimalt. Personligen älskar jag det mer avskalade soundet som blir eget i en tid när de flesta andra använder oändliga ljudlager, filter och ekon för att göra musik.

Det är svårt att plocka ut något särskilt spår som favorit. Det känns inte som bandet försöker skriva hit-låtar, utan bygger upp en helhet med ett konsekvent sound och bra låtar som erbjuder tuggmotstånd. Ska jag ändå plocka en favorit får det bli Need for speed som av någon anledning får mig att tänka på gamla rockgruppen The Doors.

Skivan är dessutom väldigt snygg. Bilden är tryckt på genomskinlig plastfilm som kan vikas upp från kartongen, vilket gör att det ser ut som röntgenplåtar. Enkelt, men snyggt trick. Skivan finns bara i 130 exemplar, så det gäller att vara snabb om du vill ha tag ett.

Skivan kan beställas från Sham recordings shopsida. http://www.lillasensveterinarpraktik.se/con90/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0