Anna von Hausswolff - Track of time


Anna von Hausswolff - Track of time
Format
: 2 x 7"
Stil: Pop, blues
Label: Kning Disk
http://www.discogs.com/Anna-von-Hausswolff-Track-Of-Time/release/2143205

Track of time
Pills
Someting is missing
Gloomy sunday

Det här är en i raden av svenska tjejer som sjunger och klinkar piano. Men som hon klinkar och som hon sjunger. Framför allt är det rösten som både imponerar och berör. Musiken påminner om en väldigt bluesig version av Kate Bush och ibland är det som om Tom Waits skulle ha återfötts som en liten flicka.

Anna är dotter till ljudkonstnären Carl Michael von Hausswolff som hängde med folket kring klassiska skivbolaget Radium 226.05 som huserade i Göteborg i slutet av 80-talet. Bland annat fanns där artister som Sator och Freddie Wadling.  Det finns ytterligare en koppling till Wadling genom att Henryk Lipp har producerat Annas musik. Henryk samarbetade tidigare med Wadling i projektet Blue For Two som också släppte musik på Radium.

Jag älskar Annas röst och jag älskar hur musiken låter. Det här är känsloladdad musik som tillåts vara lågmäld, spröd och förbannat vackar. Men det finns även styrka och hårdhet som kontrast till det lågmälda. Bäst fungerar det i den helt magiska låten Pills. Har lyssnat sedan i somras och det går inte att lyssna sönder den. Jag är även väldigt förtjust i Gloomy Sunday som är en cover av kompisitören Rezső Seress med text av László Jávor.

Skivan finns att beställa från bolaget Kning Disk. Limited editon på 499 kopior.
http://www.kningdisk.com/index_anna_von_hausswolff.htm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0