B.A.T. - (There's a) Bat in my house



B.A.T. - (There's a) Bat in my house

Format: 12"
Label: Beat Box

http://www.discogs.com/release/1416378

A    (There's a) Bat in my house (Monster Remix)
B1 (There's an) Aciiid Bat in my house (Etended)
B2 (There's a) Bat in my house (Edit)

På slutet av 80-talet kom det ny dansmusik i och med House och Acid, som blev en del av Rave-kulturen. Själv kom jag aldrig iväg på några Rave, men jag uppskattade delar av musiken. Det var som om dansmusiken fick den vitamininjektion och energi som behövdes i slutet av 80-talet.

En av alla de låtar som jag uppskattar från den eran är (There's a) Bat in my house. Klassisk hybrid av house och acid som inspirerats av Batman som var på modet igen efter att Hollywood dammat av den gamla seriehjälten. Jag gillar drivet i låten och pianoriffet som var signum i många house-låtar. Videon till låten är fruktansvärd, men väldigt tidstypisk.

Mitt exemplar hittade jag i butiken Worldmusic Oasis på Engelbrektsgatan 3 i Göteborg. Butiken är egentligen specialiserad mot världsmusik, men han har alltid en massa skivbackar med osorterade maxis eller singlar som man gärna får rota i. Bara det är ett nöje i sig om man inte har något emot att sila igenom några hundra skitskivor för att finna några få guldkorn. Men hittar man guld där brukar det bli relativt billigt. Jag betalade 10 kronor för mitt exemplar av denna maxi som var ett promoexemplar från Beat Box.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0